Kylof se stěhuje do Ostravy

Kylof se stěhuje do Ostravy

TJ Sokol M. Hory : RC Havířov 24:20 (7:7) na pětky 4:3

Druhé kolo 2. Ligy skončilo v Ostravě dříve než začalo. Havířov si nepohlídal zdravotní prohlídky hráčů a tak osm hostujících pleyerů nemohlo nastoupit k utkání. Rozhodčímu nezbylo než utkání kontumovat a o osudu tak rozhodne disciplinární komise. Boj o ligové body se tedy změnil “pouze“ v boj o Slezský Kylof. Do utkání jsme vstoupili se třemi změnami oproti utkání prvního kola v Českých Budějovicích. Do hry se po zranění vrátil Lukáš Csernnai na post pilíře, David Kučera nahradil Martina Urbánka a Adam Učeň zastoupil zraněného Davida Bubelu. Zápas jako by si vzal šablonu z minulé neděle. Soupeř otevřel skóre, pak přetahovaná na obě strany a infarktový konec ! Tentokrát však s úsměvem na našich tvářích. Ale popořádku. Soupeř otevřel skóre již v 6. minutě položením a po úspěšné konverzi vedl 7:0. My jsme odpověděli přesně v polovině prvního poločasu, kdy položil Juchelka a sám konverzí vyrovnal na 7:7. Ve druhé půli jsme to byli my kdo položil jako první, konkrétně ve 46.minutě Marek, a tak vedeme 12:7. Pak už to bylo nahoru a dolu, ale bodovali pouze hosté, kteří od 54. do 73. minuty položili dvě pětky, trefili trestný kop a otočili tak na stav 20:12 pro Havířov, a pan Gman už pomalu balil pouzdro s Kylofem. Díky nevídanému počtu skvělých fanoušků však naši Sokolíci posbírali zbytky sil a v posledních třech minutách položením pětky Csernaie , konverzi Juchelky a závěrečnou pětkou Kratochvíla otočili skóre na 24:20.

Dalibor Čech-hlavní trenér: „ je to třetí letošní vítězství nad našim nejčastějším soupeřem, každé utkání bylo jiné, ale derby je vždy velmi vypjaté. Děkuji za obrovskou podporu divákům“!

Roert Vann – trenér : „Utkání ukázalo hodně našich chyb na kterých musíme zapracovat především v individualních dovednostech s míčem.“

Sestava Ostravy : Badura-Csernai-Chalupa Stalcer-Chromulák© Šmíd Mališ Kučera Kotásek Veselka Učeň Juchelka Haltof Marek Kratochvíl Střídali: 35´Zmrzlík za Učně, 49´ Dedek za Chalupu, 50´Kereškéni za Kučeru,80´Tyrpa za Csernaie Water carriers: Dušan Kichner Fysio: Martin Klokner Foto: Katka Čechová

Body Ostravy: pětky Juchelka,Marek,Csernai a Kratochvíl konverze 2 x Juchelka Rozhodčí : Oczadlý (Přelouč) Střaslička (Havířov), Selig (Ostrava)

Po dvoutýdenní pauze naši Sokolíci vyjíždí na třetí kolo do Prahy, kde se utkají s přemožitelem Havířova v prvním kole s RC Petrovicemi. Což je zatím jen plán a my věříme, že situace kolem kovidu nás, nebo naše soupeře nepošle do karantény. Je to taková ruská ruleta, kterou neovlivníme.

Článek Dalibor Čech®, foto Kateřina Čechová ®

Další články: